Stap 1

Kennismaking

Tijdens een eerste consultatie worden de wensen en eventuele klachten van de patiënt besproken met de orthodontist. Naast het gebit, wordt er ook gekeken naar de kaakstand en het gezicht. Vervolgens krijgt u een globaal advies over de mogelijkheden, de tijdsduur en de kosten. Indien een behandeling mogelijk is, kunnen vervolgafspraken worden ingepland om aanvullende informatie te verkrijgen over het gebit. De kostprijs van het eerste consultatie is €35. 
Klik hier voor meer info over de kosten.

Stap 1

Stap 2

Onderzoek

Vervolgens maken we digitale lichtfoto’s van het gezicht en het gebit, röntgenfoto’s en een 3D-scan van uw gebit zodat een behandeling opgestart kan worden. We houden ook rekening met de kwaliteit van de tanden en de conditie van het tandvlees en het bot. Dankzij de intra-orale 3D scanner, zijn er geen gipsafdrukken meer nodig.

Stap 2

Stap 3

Planbespreking

Op basis van bovenstaande informatie maken wij het behandelplan definitief. Tijdens deze afspraak krijgt u een gespecificeerde offerte en een inschatting van de duurtijd van de de behandeling. De behandeling wordt van a tot z in detail uitgelegd. Daarnaast worden de risico’s van de behandeling, eventuele beperkingen of alternatieve behandelingen besproken.

Stap 3

Stap 4

Behandeling

Indien u akkoord bent met het voorgestelde behandelplan, zal de actieve behandeling worden opgestart. Uitneembare, vaste of onzichtbare beugels worden geplaatst. Controles vinden meestal om de 4 tot 8 weken plaats, afhankelijk van het type beugel. Het behandelresultaat is mede afhankelijk van de medewerking en mondhygiëne van de patiënt. Wij adviseren onder andere om minimaal twee keer per dag de tanden te poetsen.

Stap 4

Let op: Tijdens de orthodontische behandeling gaan de controles bij uw tandarts gewoon door.